02/11/2023

Værktøjer del 3


 Der er mange forskellige redskaber, man kan benytte sig af, når man skriver. Trello er et af dem. Den findes både som app og hjemmeside. Trello er et planlægningsværktøj som man kan bruge i virksomheder, men også for forfattere, når de vil danne sig et overblik over, hvor langt de er med bearbejdningen af et manuskript. Man kan købe sig til yderligere adgang, men jeg bruger den gratis basis adgang, hvilket er udmærket for mig. Der er mulighed for at dele det med andre, det kan være hvis man er flere forfattere på en bog, så kan man notere, hvem der laver hvad og hvornår. Man kan lave en liste over de ting man skal igennem og så markere dem som lavet, under udarbejdelse med mere ved hjælp af farver.

Jeg stødte først på Trello, dengang jeg var optaget af online RG på et forum. Da virksomheden bag forumplatformene, annoncerede at de vil komme med en ny styresystem, så kunne man følge dem inde på deres Trello konto, hvor man kunne man se deres fremgang. Så hvis man vil give ens læsere muligheden for at vise fremgangen i en serie man er i gang med at skrive, så er det også en mulighed.

Trello er udelukkende et sted, hvor man kan holde styr på hvor lang man er i sin skriveproces og eventuelle redigering. Jeg benytter den til begge dele. Til at starte med var det i forbindelse med min redigering af Kajsa og Lysets Rige, siden tilføjede jeg også de bøger, som jeg er aktivt i gang med at skrive på. Især hvis man skriver på forskellige kapitler ad gangen, så kan man markere når de er færdig og derved danne sig et overblik over hvilket kapitler er færdige og hvilke er ikke påbegyndt eller påbegyndt.

Den er også ideel i det daglige med hverdagens gøremål, hvor man også kan sætte tidsfrister på. Endda dele den i en familie, hvis det er det man vil. Mulighederne er mange. Trello er blevet et virkelig godt værktøj for mig i min skriveproces, så jeg kan holde styr på mine historier og hvor langt jeg er med dem.


Indtil næste gang

Susanne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Fremskridt

Der har været lidt stille fra min side. Jeg har selvfølgelig travlt med at få Rosenalliancen klar til udgivelse i oktober, men der har også ...