Gå videre til hovedindholdet

Værktøjer Del 2
Så kommer andet afsnit i mit lille værktøjsgennemgang. Denne gang falder det på Canva. Canva er både en hjemmeside og app, hvor man kan lave Insta, FB, hjemmeside, ansøgninger, nyhedsbreve - you name it, som du kan gøre brug af i det daglige. Man kan lave en gratis bruger, men det gør også der er begrænsninger, hvilket betyder der er visse funktioner, billeder m.m. som du ikke kan gøre brug af med mindre du betaler for det. 

Ligesom med Adobe Stock er igen spørgsmålet, hvad er du villig til at bruge penge på. I begyndelsen havde jeg en helt almindelig bruger, men efterhånden som jeg brugte den mere og mere og havde brug for mere avancerede adgange, så besluttede jeg mig for at betale for en pro bruger, hvilket betyder at jeg kan gøre brug af alt inde på Canva.

Jeg bruger den især til at lave mine nyhedsbreve, Insta og FB opslag samt videoer, som jeg kan lægge op på hjemmesiden og YouTube. Jeg kan uploade egne billeder også, så hvis der er nogen bestemte nogen jeg har brug for, så uploader jeg dem, for selvom man kan finde meget inde på Canva, så har den ikke altid det jeg søger, hvad angår billeder. 

Canva er forholdsvist nemt at bruge, men jeg foretrækker dog at benytte mig at det, når jeg har en mus ved ved hånden og ikke bare min touchpad på den bærbare.

Du kan også få trykt ting hos dem, men det vil jeg kraftigt fraråde, da de er væsentlig dyrere end andre steder. Jeg forsøgte mig med at få trykt en t-shirt gennem dem. Det kostede lige så meget som hvis man køber den i en butik og derudover kommer fragtomkostninger m.m., der er andre steder, hvor man kan få trykt flyers, merchandise m.m. til billigere penge og hvor kvaliteten endda er bedre. Derudover især hvis man får trykt trøjer, så skal man vælge mindst to tøjstørrelser over hvad man normalt bruger, da deres størrelser ikke passer på hvad vi kører med her i Danmark. Så hvis man bruger størrelse large, så skal man bestille 2XL, da deres large passer til en størrelse small.

Når det er sagt, så kan jeg ikke undvære Canva i dag, da man kan lave mange fede ting derinde. Jeg foretrækker deres hjemmeside fremfor deres app, så selv når jeg er på min telefon, så går jeg ind på deres hjemmeside i stedet.

Indtil næste gang

Susanne

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Når man mister musen

Der kan være mange årsager til at man mister lysten til at skrive. Stress, for mange bekymringer, sorg eller noget helt andet. Indtil i lørdags var min muse på sit højeste og søndag morgen, ja der havde jeg hverken lyst eller overskud til at skrive. Hvorfor? Dødsfald i familien. Selvom man har ordene i hovedet, så vil de ikke ud og ens tanker handler mere om den person, som ikke længere er her. Alle de gode minder, grinene og humoren som i dette tilfælde min fætter nu var kendt for. En lun og sindig jyde med stort J.  Sådan er livet desværre, uanset hvordan døden rammer os, så vil den med tiden ramme. Det har også fået tankerne i gang hos mig de seneste dage, hvor jeg bare har gået rundt i min egen lille boble og funderet. Tankerne vendte tilbage til dengang min far pludselig døde, sådan helt ud af det blå, ligesom min fætter, ligesom mange i min familie har forladt denne verden.  Sorgen kommer i mange former og vi bearbejder den også forskelligt. Om det er ens far eller ens fætter, se

Gang i Nóillión Sagaen

  De sidste mange uger har jeg fået skrevet en del på de forskellige bind i Nóillión Sagaen. Hvis folk så hvordan jeg arbejdede med bøgerne, vil de nok synes at jeg er ustruktureret og ikke særlige kontinuerlig, men det er sådan det fungerer for mig. Det kan være jeg får en idé til bind 4 og så skriver jeg løs på den indtil jeg får en idé til bind 5 og så er det videre til den, før en idé til bind 2 dukker op og det er den bog jeg skriver på. De sidste uger alene har den stået udelukkende på bind 2 og jeg er nu kommet til et lille håb om at jeg måske kan blive færdig med selve skriveprocessen inden året er omme, hvis alt går vel og jeg ikke pludselig får lyst til at skrive på noget helt andet. Her til aften er jeg for eksempel blevet færdig med min disposition til bind 2, så jeg har et overblik over hovedpunkterne, som kommer til at foregå i bind 2. Det er også meget sjovt at se hvordan hver enkelt karakter, stor som lille får deres eget liv. I bind 2 introducerer jeg et par nye karakt

Lydbog

I disse dage er jeg ved at lytte til diverse kvindelige skuespillere, som jeg kan se lægge stemme til Djævlens Kys. Det er frygtelig svært, for der er så mange stemmer, som jeg godt kunne se være den rigtige. Forhåbentlig kan jeg finde den helt rigtige, så jeg kan komme videre i processen af at få Djævlens Kys ud som lydbog. Spørgsmålet er jo også om den kvinde jeg har valgt har tid til at indlæse bogen. Hvorom alting er, så er jeg igang og hvor længe sådan noget egentlig tager har jeg ingen anelse om, men det finder jeg jo nok ud af. En ting er i hvert fald sikkert at denne gang behøver jeg ikke at skulle nærlæse et manuskript, men mon ikke jeg får mulighed for at lytte lydbogen igennem enden den ryger ud på nettet. Jeg har personligt aldrig været meget for lydbøger, de får mig til at falde i søvn og jeg kan ikke lytte til dem imens jeg laver noget eller går tur, for jeg ender med ikke at lytte efter og så får jeg ikke det hele med. Nej jeg har nu altid foretrukket at læse bøger. Jeg