Gå videre til hovedindholdet

Værktøjer Del 1

 


Størstedelen kender til Adobe, som vi bruger, når der skal laves PDF filer eller når vi skal læse selvsamme filer. Jeg har i længere tid overvejet om jeg skulle skrive lidt om de værktøjer, jeg gør brug af i min dagligdag og jeg starter ud med det Adobe kan tilbyde. 

I rigtig mange år har jeg brugt Photoshop, da jeg i mine yngre år gjorde en del i grafisk arbejde til de fora jeg var tilknyttet. I forbindelse med min bogudgivelse, så brugte jeg blandt andet Photoshop, da jeg skulle have lavet diverse plakater og flyers. Det er ikke noget der er gratis og jeg betalte også kortvarigt for Illustrator, hvor man kan laver lidt mere komplekse ting, men efter bogen var udgivet og jeg ikke rigtig brugte programmet længere, så afmeldte jeg det. 

Derimod så begyndte jeg at betale for Adobe Stock, hvor man kan downloade billeder og det er derfra jeg får mine billeder nu. Jeg betaler for 10 billeder om måneden og hvis jeg ikke henter 10 billeder ned, så går de videre til næste måned. Lige nu har jeg adgang til yderligere 57 billeder, da jeg ikke bruger alle 10 billeder, som jeg kan downloade om måneden. Det er meget smart, for der er tidspunkter, hvor der er behov for at hente flere billeder ned end andre. Man kan lave diverse billedbiblioteker, så jeg gemmer billeder, som jeg evt. kan downloade på et tidspunkt, hvis der bliver behov for det, eller bare give mig inspiration. Adobe Stock er nok den jeg bruger mest af de programmer jeg har adgang til, når det kommer til mit forfatterskab.

Adobe har rigtig mange programmer, alt fra billedredigering til at lave mere avancerede grafisk arbejde og hjemmesider. Spørgsmålet er kun hvad man selv har brug for og ja det koster penge, men igen så må man gøre op med sig selv, hvad man er villig til at ofre og især når det kommer til billeder, så går det ikke at man gemmer billeder fra Google og bruger dem, da man som udgangspunkt ikke har tilladelse til at bruge dem uden man har fået lov. Ved at betale for Adobe Stock, så kan du downloade billeder, som du kan benytte dig af til din hjemmeside eller hvor du nu synes at et billede vil gøre sig godt i det udtryk, du gerne vil sende ud til dine læsere.

Det var lidt om Adobe og dens muligheder, du kan selv gå ind på deres hjemmeside, for at se om der er noget du kan bruge eller bare for at stille din eventuelle nysgerrighed. 

Indtil næste gang

Susanne

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Endnu en bog undervejs

Jeg har brugt mange mange år på at skrive på Djævlens Kys, som egentlig startede hvor bind 5 begynder, men da jeg begyndte at tænke lidt over det, så synes jeg det var bedre at starte ved begyndelsen. Nu er jeg så begyndt på en historie, som finder sted adskillige år efter Nóillión Sagaen slutter. Det er karakterer, der optræder i de sidste bøger i serien, men som har masser af historier at fortælle selv.  I alle de år jeg har skrevet, har jeg opdaget at når en karakter står stærkt i hovedet, så er det med at få skrevet så meget som muligt, så det er hvad jeg gør. Denne historie er henvendt til teenagere, så universet spreder sig længere end til bare de voksne. Jeg har også en anden bogserie i tankerne, som omhandler andre karakterer i sagaen. Jeg håber bare, jeg kan få fortalt dem alle, for de er så sjove at arbejde med. Hvis det stod til mig, så vil jeg have mulighed for at skrive når som helst, men jeg kan ikke rigtig leve af at være forfatter på nuværende tidspunkt og kommer nok he

Når man mister musen

Der kan være mange årsager til at man mister lysten til at skrive. Stress, for mange bekymringer, sorg eller noget helt andet. Indtil i lørdags var min muse på sit højeste og søndag morgen, ja der havde jeg hverken lyst eller overskud til at skrive. Hvorfor? Dødsfald i familien. Selvom man har ordene i hovedet, så vil de ikke ud og ens tanker handler mere om den person, som ikke længere er her. Alle de gode minder, grinene og humoren som i dette tilfælde min fætter nu var kendt for. En lun og sindig jyde med stort J.  Sådan er livet desværre, uanset hvordan døden rammer os, så vil den med tiden ramme. Det har også fået tankerne i gang hos mig de seneste dage, hvor jeg bare har gået rundt i min egen lille boble og funderet. Tankerne vendte tilbage til dengang min far pludselig døde, sådan helt ud af det blå, ligesom min fætter, ligesom mange i min familie har forladt denne verden.  Sorgen kommer i mange former og vi bearbejder den også forskelligt. Om det er ens far eller ens fætter, se

At skrive med følelse

Påskeferien har ramt og i et forsøg på at få noget kreativt fra hånden, så sidder jeg p.t. og laver alt fra tidslinjer og moodboards til forsøg på at læse manuskripter igennem for at få lidt gang i skriveprocessen. Jeg sidder med en næsten færdigskrevet ungdomsroman, som skuler efter mig og så er der den frygtede toer til min debutroman, som sidder og hænger tungt over hovedet på mig. Den frygtede toer, som jeg har døbt Rosenalliancen for nu, har min ene hovedperson en meget grum fortælling, som jeg skal prøve at få ud. En ting er at sætte sig i karakterens sted, en anden er at få det ud på papir. For jeg har aldrig stået i den situation, som jeg har bestemt mig for at min hovedperson skal gå igennem, så hvordan dælen får jeg det skrevet, så læseren også får en fornemmelse af at være der? Jeg bruger rigtig meget musik, når jeg skriver. Musik, der kan sætte mig i den rette sindsstemning, men også moodboards kan være behjælpeligt i mit forsøg på at ramme den rette følelse, som hovedperso