10/01/2024

Når der er huller i historien


Når man skriver en historie, så er der en idé, en handling. Når man skal skrive en fortsættelse, så skal den gerne følge den første bog, så man ikke begynder at skrive noget, som ikke passer med det der står i den forrige bog. Jeg er ved at være igennem min gennemlæsning og jeg har desværre opdaget nogle huller i historien, som jeg skal have fyldt ud eller skrevet om, så det passer med hvad jeg har skrevet i bind 1. Jeg vil ikke sige historien er så hullet som en si, men der nogle huller som nager mig. Det er irriterende, især hvis man er nødt til at tænke i en helt anden bane for at få tingene til at passe sammen. Især når man faktisk er ret godt tilfreds med den overordnet handling, men man måske er nødt til at ændre historien, så den passer med hvad jeg har skrevet i bind 1. 

Når jeg er færdig med denne seneste gennemlæsning er jeg nødt til at læse Djævlens Kys, så den er frisk i erindring, for selvom jeg ved hvad der sker (har jo skrevet den), så har jeg også lavet en del ændringer i den i løbet af redigeringsperioden før den blev udgivet. Så er der de mindre detaljer, som nogle måske vil mene er ubetydelige, men det vil de ikke være for læseren, som har læst den første bog.

Hvis der er noget jeg ikke bryder mig om, når jeg læser i bogserie, er når forfatteren har efterladt en masse løse tråde og huller, som ikke er blevet fyldt ud. Så det er noget af det, der er vigtigt for mig at få styr på, før jeg går videre i redigeringsarbejdet.

Når det er sagt, så er jeg sikker på at jeg får bundet alt fint sammen. Det plejer jeg at gøre, når jeg skriver. Sommetider ved tilfældigheder og andre gange, så giver det lidt sig selv, når man først gennemgår teksten og handlingen. Heldigvis har jeg baglandet i orden, hvis jeg har behov for at sparre med noget. Har et par veninder, som kender historien ind og ud, da de har været med fra begyndelsen, da jeg først begyndte at finde på handlingen. De kender mine karakterer og ved hvordan de er, hvad de vil gøre og ikke gøre. Så hvis jeg skulle gå helt i stå, så kan jeg altid pille med deres hjerner og få et andet perspektiv på handlingen.

Indtil næste gang
Susanne

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Min Skriveproces

  Imens jeg venter på at den eksterne redaktør skal blive færdig med at kikke mit manuskript til Rosenalliancen igennem, er mit fokus videre...